Wie is Ans Feijen

Mijn naam is Ans Feijen. (1956)
Ik werkte meer dan dertig jaar als psychiatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werker en integratief therapeut met jonge kinderen, oudere jeugd, (pleeg)ouders en -aan alcohol, cocaïne, heroïne verslaafde- volwassenen. In die jaren heb ik me maatschappelijk actief ingezet voor de vrouwen-hulpverlening en mee gedaan aan boeddhistische retraites en sjamanistische trainingen.*
In het jaar 2000 besloot ik op reis te gaan. Ik wilde mijn ervaringen integreren en zocht een innerlijk antwoord op de vele problemen waar ik binnen de residentiële hulpverlening, het onderwijs, de verslavingszorg en ambulante geestelijk gezondheidszorg op stuitte.
Gedurende tien jaar was ik vele maanden te gast bij verschillende oer- en natuurvolken die me spontaan inwijdden in hun spirituele tradities, oeroude gebruiken en matriarchale erfgoed. Bij hen leerde ik te leven in harmonie met de omringende natuur en met de cyclus van leven en dood.
Ik ging met andere ogen kijken en ontdekte het grote levensweb waarbinnen alle zienswijzen en levensvormen onderling verbonden zijn en voortdurend samenwerken.
Ik keerde naar binnen en vond daar het antwoord dat zelfs de diepste wond geneest.

* mijn scholingsweg:
ik volgde de opleidingen verpleegkunde, psychosociaal werk, de VO-vrouwen en welzijn( management en beleid). Daarnaast verwierf ik een 1e graads onderwijs- supervisie bevoegdheid, en haalde ik akte alpha aan de academie voor haptonomie en kinesiologie te Doorn. In het jaar 2000 heb ik de opleiding tot Integratief Kindertherapeute aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie afgerond.

Mijn missie:
Te midden van alle bedrijvigheid en haast wil ik mensen in contact brengen met de stilte, de troost en kracht die zowel in onszelf als buiten in de natuur aanwezig zijn.
Veel problemen verdwijnen als we onze wortels (h)erkennen en onze problemen vanuit een veelzijdig perspectief en meervoudige partijdigheid kunnen benaderen.
Ook in onze westerse maatschappij waar het zo gewoon is geworden om onze levensvragen technisch, rationeel en wat cynisch te benaderen, zijn we diep en innig verbonden met alles wat en iedereen die (heeft ge) leeft.  Het is prachtig als we ons daar bewust van worden. Want dan wordt het mogelijk om onze aandacht naar binnen te richten, naar anderen uit te reiken en vanuit liefde, respect en waardigheid onze uniekheid vorm geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s