Mensen in rouw

Stilstaan bij de dood van een dierbaar mens

Als een dierbaar persoon dood is gegaan getuigt het van grote moed als je stil durft te staan bij je verlies. Daar is tijd voor nodig. Het onherroepelijke van de dood dringt vaak maar langzaam tot je door. Vlak na de begrafenis of de crematie heb je misschien het gevoel dat de persoon die belangrijk voor je is, ieder moment terug kan komen. Soms ineens, door iets dat eerder zo vertrouwd was, besef je het ‘nooit meer.’ Dat is het begin van vaak een moeilijke proces dat ‘rouwen’ wordt genoemd. Rouwen doet ieder mens op een heel eigen manier: De dood confronteert je met gevoelens, gedachten en vragen waar je misschien bang voor bent. Vaak is het of de tijd stil staat en worden herinneringen belangrijk. In het proces van ‘terugkijken’ ontdekt je misschien dat de overleden persoon je een geschenk heeft nagelaten dat veel waarde heeft voor jouw toekomst.
Als je tijdens dit moeilijke proces behoefte hebt aan steun, troost, of therapeutische begeleiding dan kun je een afspraak met mij maken: in mijn werkruimte of bij jou thuis.  We kunnen ook een (stille)wandeling in de natuur maken of samen naar een betekenisvolle plaats gaan.

Een  gewone therapiesessie duurt anderhalf uur. Als dat wenselijk is kunnen we ook wat korter of juist wat langer samen zijn. We spreken van te voren een prijs af en ik vraag je- na iedere sessie -contant te betalen. Ik ben aangesloten bij het NVPA. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die deze vorm van therapie vergoeden maar gezien alle veranderingen, is navraag naar de actuele stand van zaken aan te bevelen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s